Penne
Penne Vám přibližuje kouzlo italské kuchyně a je jedním z nejoblíbenějších tvarů těstovin.
Díky svému tvaru – rourovitý s vnějšími vroubky – skvěle udržuje jakoukoliv omáčku. Proto se tradičně servíruje s omáčkami arrabbiate, marinara nebo pesto. Skvěle se hodí i pro přípravu rozmanitých těstovinových salátů.
Nemusíte ale být přímo italský šéfkuchař, abyste si penne naplno vychutnali. Skvěle Vám poslouží i jako příloha ke klasickým českým jídlům. Fantazii se meze nekladou, a proto je jen na Vás, kde všude penne použijete a v jakých receptech Vám bude chutnat.
Pro inspiraci se můžete podívat na naše recepty.
Rýžové těstoviny Risolino se Vám nerozvaří a nelepí. Dají se dobře zapékat nebo dohřívat. Penne se vaří al dente, neboli příjemně tuhé na skus.
Vyzkoušejte a ochutnejte rýžové penne RISOLINO a připravte si chutné jídlo, které vám každý pochválí.
Složení rýžových těstovin RISOLINO
Jen rýžová mouka, přírodní tapiokový škrob a sůl. Těstoviny neobsahují lepek, konzervanty ani barviva.
Průměrné výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota: Tuky: Z toho: nasycené mastné kyseliny Sacharidy: Z toho: cukry Bílkoviny: Sůl |
1448 Kj (346 Kcal) 0,4 g 0,2 g 82,3 g 1,58 g 3,42 g 0,49 g |
Recepty na rýžové těstoviny – penne
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
1. Dejte vařit vodu (1 litr vody na 100 g těstovin), trochu osolte a přidejte ještě lžičku rostlinného oleje.
2. Těstoviny vložte do vroucí vody a vařte na silném plameni 12-14 minut. Nejlepší je však těstoviny ochutnat.
3. Než těstoviny scedíte, doporučujeme je ponechat v hrnci ještě 3 minuty v horké vodě.
4. Poté je sceďte, dobře propláchněte tekoucí vodou (nejlépe studenou) a nechte okapat.
Dobrou chuť!