Penne

Penne

 

Penne Vám přibližuje kouzlo italské kuchyně a je jedním z nejoblíbenějších tvarů těstovin.

Díky svému tvaru – rourovitý s vnějšími vroubky – skvěle udržuje jakoukoliv omáčku. Proto se tradičně servíruje s omáčkami arrabbiate, marinara nebo pesto. Skvěle se hodí i pro přípravu rozmanitých těstovinových salátů.

Nemusíte ale být přímo italský šéfkuchař, abyste si penne naplno vychutnali. Skvěle Vám poslouží i jako příloha ke klasickým českým jídlům. Fantazii se meze nekladou, a proto je jen na Vás, kde všude penne použijete a v jakých receptech Vám bude chutnat.

Pro inspiraci se můžete podívat na naše recepty.

Rýžové těstoviny Risolino se Vám nerozvaří a nelepí. Dají se dobře zapékat nebo dohřívat. Penne se vaří al dente, neboli příjemně tuhé na skus.

 

Vyzkoušejte a ochutnejte rýžové penne RISOLINO a připravte si chutné jídlo, které vám každý pochválí.

pruhledny

Složení rýžových těstovin RISOLINO

Jen rýžová mouka, přírodní tapiokový škrob a sůl.  Těstoviny neobsahují lepek, konzervanty ani barviva.

Průměrné výživové hodnoty na 100 g

Energetická hodnota:
Tuky:
Z toho: nasycené mastné kyseliny
Sacharidy:
Z toho: cukry
Bílkoviny:
Sůl
1448 Kj (346 Kcal)
0,4 g
0,2 g
82,3 g
1,58 g
3,42 g
0,49 g

 

Recepty na rýžové těstoviny – penne

Penne Arrabiata z rýžových těstovin Risolino
PENNE ARRABIATA – recept

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ

1. Dejte vařit vodu (1 litr vody na 100 g těstovin), trochu osolte a přidejte ještě lžičku rostlinného oleje.

2. Těstoviny vložte do vroucí vody a vařte na silném plameni 12-14 minut. Nejlepší je však těstoviny ochutnat.

3. Než těstoviny scedíte, doporučujeme je ponechat v hrnci ještě 3 minuty v horké vodě.

4. Poté je sceďte, dobře propláchněte tekoucí vodou (nejlépe studenou) a nechte okapat.

Dobrou chuť!

Podpořte RISOLINO na Facebooku

EnglishCzech