Rýžová vřetena s kurkumou a žampionovou omáčkou
Z rýžových těstovin lze vykouzlit úžasné kombinace chutí a barev. Jednu pro Vás dnes přinášíme v podobě receptu.
Díky přírodně bíle barvě rýžových těstovin si můžete namíchat jakoukoliv barvu díky koření, zelenině nebo ovoci.
S menším množstvím kurkumy můžete připravit rýžové těstoviny v barvě klasických těstovin pšeničných. S větším pak připravíte sytější barevné odstíny, které na bílém talíři vypadají skvěle.
POTŘEBNÉ SUROVINY
Rýžové těstoviny Risolino Fusilli – 1 balení
1 cibule
250 čerstvých hnědých žampionů (popř. bílých)
250 ml smetany ke šlehání
100 ml vývaru
1 vejce
kurkuma (1/2 lžičky na obarvení)
olej
pepř
sůl
kmín
POSTUP PŘÍPRAVY
Rýžové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Jen s tím rozdílem, že během vaření přidáme 1/2 lžičky kurkumy.
Na rozpáleném oleji si zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a osolíme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a dle chuti kmín a pepř. Houby osmahneme do měkka. Hnědé žampiony jsou mnohem rychleji hotové než bílé a chutnější, ale můžeme použít i bílé.
Poté zalijeme smetanou ke šlehání a krátce povaříme. Můžeme lehce naředit vývarem a ještě krátce povařit. Pro doplnění se ideálně hodí vejce vařené natvrdo.
Nakonec můžeme posypat čerstvou nakrájenou petrželkou.
Dobrou chuť 🙂