Rýžová vřetena s kurkumou a žampionovou omáčkou

Rýžová vřetena s kurkumou a žampionovou omáčkou

RÝŽOVÁ VŘETENA S KURKUMOU A ŽAMPIONOVOU OMÁČKOU recept
RECEPT NA RÝŽOVÁ VŘETENA S KURKUMOU A ŽAMPIONOVOU OMÁČKOU

Z rýžových těstovin lze vykouzlit úžasné kombinace chutí a barev. Jednu pro Vás dnes přinášíme v podobě receptu.

Díky přírodně bíle barvě rýžových těstovin si můžete namíchat jakoukoliv barvu díky koření, zelenině nebo ovoci.

S menším množstvím kurkumy můžete připravit rýžové těstoviny v barvě klasických těstovin pšeničných. S větším pak připravíte sytější barevné odstíny, které na bílém talíři vypadají skvěle.

POTŘEBNÉ SUROVINY

Rýžové těstoviny Risolino Fusilli – 1 balení

1 cibule

250 čerstvých hnědých žampionů (popř. bílých)

250 ml smetany ke šlehání

100 ml vývaru

1 vejce

kurkuma (1/2 lžičky na obarvení)

olej

pepř

sůl

kmín

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Rýžové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Jen s tím rozdílem, že během vaření přidáme 1/2 lžičky kurkumy.

Na rozpáleném oleji si zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a osolíme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a dle chuti kmín a pepř. Houby osmahneme do měkka. Hnědé žampiony jsou mnohem rychleji hotové než bílé a chutnější, ale můžeme použít i bílé.

Poté zalijeme smetanou ke šlehání a krátce povaříme. Můžeme lehce naředit vývarem a ještě krátce povařit. Pro doplnění se ideálně hodí vejce vařené natvrdo.

Nakonec můžeme posypat čerstvou nakrájenou petrželkou.

Dobrou chuť 🙂

Rýžové těstoviny obarvené kurkumou

PODPOŘTE RISOLINO NA FACEBOOKU

Rýžová vřetena s kurkumou a žampionovou omáčkou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podpořte RISOLINO na Facebooku

EnglishCzech