RÝŽOVÉ FUSILLI S DÝŇOVÝM PYRÉ A ŠALVĚJÍ
Rýžové fusilli (vřetena) jsou díky svému tvaru ideální přílohou ke všem omáčkám nebo pyré. Pyré se ve vřetenech skvěle drží a Vy si tak můžete užít ještě více chuti.
POTŘEBNÉ SUROVINY
Parmazán
Sůl
Pepř
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejprve rozkrájejte asi polovinu střední dýně na měsíčky, vyskládejte je do pekáče, pokapejte olivovým olejem, trochu posolte a dejte do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Dýni pečte nezakrytou asi 20 – 30 minut dokud nezměkne. Poté kousky dýně přendejte do vyšší nádoby, přidejte trochu másla, pár lístků čerstvé šalvěje a tyčovým mixérem rozmixujte do hladkého pyré. Případně přidejte trochu vody či vývaru.
Těstoviny Risolino uvařte v osolené vodě s trochou oleje do měkka a následně je propláchněte vodou. Uvařené těstoviny promíchejte s dýňovým pyré, navrch dejte pár lístků čerstvé šalvěje a trochu pokapejte olivovým olejem. Podávejte s nastrouhaným parmazánem a čerstvě namletým pepřem.
Dobrou chuť!
Autorka receptu: Coolinářka