RÝŽOVÉ FUSILLI S DÝŇOVÝM PYRÉ A ŠALVĚJÍ

RÝŽOVÉ FUSILLI S DÝŇOVÝM PYRÉ A ŠALVĚJÍ

Rýžové fusilli s dýňovým pyré - rýžové těstoviny recept
Rýžové fusilli s dýňovým pyré

Rýžové fusilli (vřetena) jsou díky svému tvaru ideální přílohou ke všem omáčkám nebo pyré. Pyré se ve vřetenech skvěle drží a Vy si tak můžete užít ještě více chuti.

POTŘEBNÉ SUROVINY

Fusilli Risolino – 200g

Dýně Hokaido

Olivový olej

Čerstvý šalvěj

Parmazán

Sůl

Pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve rozkrájejte asi polovinu střední dýně na měsíčky, vyskládejte je do pekáče, pokapejte olivovým olejem, trochu posolte a dejte do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Dýni pečte nezakrytou asi 20 – 30 minut dokud nezměkne. Poté kousky dýně přendejte do vyšší nádoby, přidejte trochu másla, pár lístků čerstvé šalvěje a tyčovým mixérem rozmixujte do hladkého pyré. Případně přidejte trochu vody či vývaru.

Těstoviny Risolino uvařte v osolené vodě s trochou oleje do měkka a následně je propláchněte vodou. Uvařené těstoviny promíchejte s dýňovým pyré, navrch dejte pár lístků čerstvé šalvěje a trochu pokapejte olivovým olejem. Podávejte s nastrouhaným parmazánem a čerstvě namletým pepřem.

Dobrou chuť!

fb_sdilet

Rýžové fusilli s dýňovým pyré - rýžové těstoviny recept
Rýžové fusilli s dýňovým pyré

Autorka receptu: Coolinářka

PODPOŘTE RISOLINO NA FACEBOOKU

RÝŽOVÉ FUSILLI S DÝŇOVÝM PYRÉ A ŠALVĚJÍ

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podpořte RISOLINO na Facebooku

EnglishCzech