Macaroni
Makarony jsou u nás známé také jako kolínka. Jedná se o kratší podlouhlé těstoviny, které jsou duté a zahnuté.
Kolínka se nejčastěji používají k různým druhům omáček, protože jejich dutý tvar skvěle omáčku zachytí a předá Vám tak ještě více chuti.
Ovšem fantazii se meze nekladou, a tak je využijete i při přípravě těstovinových salátů nebo jako příloha k masům.
Pochutnejte si na našich makaronech RISOLINO a už nebudete chtít jiné!
Složení rýžových těstovin RISOLINO
Jen rýžová mouka, přírodní tapiokový škrob a sůl. Těstoviny neobsahují lepek, konzervanty ani barviva.
Průměrné výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota: Tuky: Z toho: nasycené mastné kyseliny Sacharidy: Z toho: cukry Bílkoviny: Sůl |
1448 Kj (346 Kcal) 0,4 g 0,2 g 82,3 g 1,58 g 3,42 g 0,49 g |
Recepty na rýžové těstoviny – macaroni
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
1. Dejte vařit vodu (1 litr vody na 100 g těstovin), trochu osolte a přidejte ještě lžičku rostlinného oleje.
2. Těstoviny vložte do vroucí vody a vařte na silném plameni 10-14 minut. Nejlepší je však těstoviny ochutnat.
3. Než těstoviny scedíte, doporučujeme je ponechat v hrnci ještě 3 minuty v horké vodě.
4. Poté je sceďte, dobře propláchněte tekoucí vodou (nejlépe studenou) a nechte okapat.
Dobrou chuť!