Zapečené rýžové těstoviny s nivou, žampiony a ořechy
Nejlepší recept na zapečené těstoviny, který kdy ochutnáte
Hledáte ověřený recept na zapečené těstoviny? Výborně, právě jste našli jeden z těch nejchutnějších.
Navíc jsou v receptu použity rýžové těstoviny, které dodávají celému jídlu ještě lepší chuť. Rýžové těstoviny jsou pro zapékání zcela ideální, protože si i po zapečení si uchovají skvělou konzistenci. Navíc mají oproti klasickým pšeničným těstovinám řadu dalších výhod. Zjistěte více zde: rýžové těstoviny.

Suroviny na zapečené těstoviny:
Rýžové těstoviny Risolino Penne – 200g
Žampiony malé – 10 ks
Niva – 100g
Vlašské ořechy – 1 hrst
Tymián
Rozmarýn
Máslo
Hladká mouka
Mléko
Muškátový oříšek
Olej
Sůl
Postup přípravy zapečených těstovin:
- Nejprve si uvařte v osolené vodě s kapkou oleje těstoviny Risolino.
- Propláchněte je studenou vodou a nechte zcela zchladnout.
- Omyté žampiony nakrájejte na čtvrtky a zprudka orestujte na másle s
rozmarýnem, tymiánem a solí. - Nyní si připravte řidší bešamelovou omáčku z máslové jíšky zalité mlékem. Dochuťte ji solí a muškátovým oříškem.
- Do máslem vymazané zapékací mísy dejte uvařené těstoviny, orestované
žampiony, na kostičky nakrájenou nivu a nasekané vlašské ořechy. Vše
promíchejte, zalijte bešamelem a dejte zapéct na 180 stupňů dozlatova. - Dobrou chuť!

U zapečených těstovin je kouzelné, že jsou nenáročné na přípravu a přesto na talíři skvěle vypadají. Uvařené těstoviny stačí vsypat do zapékací mísy, přidat pár ingrediencí a zalít bešamelem. O zbytek se už postará Vaše trouba.
Zatímco si přečtete pár článků v oblíbeném časopisu, těstoviny se dozlatova zapečou. Na Vás už zůstává jen těšit se z úsměvů Vašich blízkých, až před ně talíř s touto dobrotou položíte. Dobrou chuť.
Pro tento recept se skvěle hodí rýžové těstoviny RISOLINO – PENNE, které jsou pro zapékání mnohem vhodnější než klasické těstoviny pšeničné. Najdete je na pultech těchto obchodů: Risolino prodejny.