PENNE ARRABIATA




POTŘEBNÉ SUROVINY
Chilli paprička – 1 ks
Parmazán – 1 lžíce
Petržel – trochu
Bazalka nebo oregano – trochu
POSTUP PŘÍPRAVY
V osolené vodě uvaříme těstoviny, mezitím si spaříme vroucí vodou rajčata, oloupeme je a nekrájíme na drobné kostičky. Na větší pánvi si na olivovém oleji osmahneme šalotku do zlatova, poté přidáme česnek, ten necháme jen krátce orestovat aby, nezhořkl a přidáme připravená rajčat a nasekanou chilli papričku. Dokořeníme dle vlastní chuti, necháme cca 5 minut povařit, dokud rajčata nezměknou a přidáme čerstvou petrželku. Do hotové omáčky nasypeme uvařené těstoviny, promícháme a můžeme podávat. Na talíři už pouze ozdobíme hoblinkami parmazánu.
PŘIDEJTE SE K RISOLINU NA FACEBOOKU
PENNE ARRABIATA