Fusilli
Fusilli neboli vřetena, spirálky či vrtulky. V našich kuchyních již zdomácněly, a získaly několik přezdívek.
Používají se jako příloha ke spoustě pokrmů, nebo přímo jako ingredience do těstovinových salátů. Nejlépe se ale fusilli hodí k řidším omáčkám, protože právě tento tvar těstovin omáčky skvěle drží.
Z italské kuchyně můžeme doporučit ověřený recept FUSILLI CON RICOTTA
Rýžové těstoviny Risolino se Vám nerozvaří a nelepí. Dají se dobře zapékat nebo dohřívat.
Složení rýžových těstovin RISOLINO
Jen rýžová mouka, přírodní tapiokový škrob a sůl. Těstoviny neobsahují lepek, konzervanty ani barviva.
Průměrné výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota: Tuky: Z toho: nasycené mastné kyseliny Sacharidy: Z toho: cukry Bílkoviny: Sůl |
1448 Kj (346 Kcal) 0,4 g 0,2 g 82,3 g 1,58 g 3,42 g 0,49 g |
Recepty na rýžové těstoviny – fusilli
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
1. Dejte vařit vodu (1 litr vody na 100 g těstovin), trochu osolte a přidejte ještě lžičku rostlinného oleje.
2. Těstoviny vložte do vroucí vody a vařte na silném plameni 10-12 minut. Nejlepší je však těstoviny ochutnat.
3. Než těstoviny scedíte, doporučujeme je ponechat v hrnci ještě 3 minuty v horké vodě.
4. Poté je sceďte, dobře propláchněte tekoucí vodou (nejlépe studenou) a nechte okapat.
Dobrou chuť!