Risolino zapečené s rajčaty a špenátovou ricottou
POTŘEBNÉ SUROVINY
200 g těstovin Risolino
200 g cherry rajčátek
čerstvý či mražený listový špenát
1 kelímek sýru ricotta
1 žloutek
2 lžíce parmazánu
muškátový oříšek
hladká mouka (lze použít i bezlepkovou)
máslo
mléko
sůl
pepř
olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejprve uvařte těstoviny podle pokynů na balení, dobře je propláchněte. Do sýru ricotta vmíchejte žloutek, parmazán, spařený vymačkaný špenát a dochuťte jej muškátovým oříškem a solí. Do máslem vymazané zapékací mísy vložte na půlku rozříznutá cherry rajčátka, přidejte vrstvu těstovin, na ně nandejte ricottu se špenátem a nakonec vše zalijte řídkou bešamelovou omáčkou (máslová jíška zalitá mlékem a ochucená solí a muškátovým oříškem. Vše dejte na 20 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů a můžete servírovat.
Dobrou chuť a úsměv na rtech vám přeje RISOLINO