Risolino zapečené s rajčaty a špenátovou ricottou

Risolino zapečené s rajčaty a špenátovou ricottou

dsc09174b

POTŘEBNÉ SUROVINY

200 g těstovin Risolino

200 g cherry rajčátek

čerstvý či mražený listový špenát

1 kelímek sýru ricotta

1 žloutek

2 lžíce parmazánu

muškátový oříšek

hladká mouka (lze použít i bezlepkovou)

máslo

mléko

sůl

pepř

olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve uvařte těstoviny podle pokynů na balení, dobře je propláchněte. Do sýru ricotta vmíchejte žloutek, parmazán, spařený vymačkaný špenát a dochuťte jej muškátovým oříškem a solí. Do máslem vymazané zapékací mísy vložte na půlku rozříznutá cherry rajčátka, přidejte vrstvu těstovin, na ně nandejte ricottu se špenátem a nakonec vše zalijte řídkou bešamelovou omáčkou (máslová jíška zalitá mlékem a ochucená solí a muškátovým oříškem. Vše dejte na 20 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů a můžete servírovat.

Dobrou chuť a úsměv na rtech vám přeje RISOLINO

Risolino zapečené s rajčaty a špenátovou ricottou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podpořte RISOLINO na Facebooku

EnglishCzech