Fusilli

Fusilli

 

 

Fusilli neboli vřetena, spirálky či vrtulky. V našich kuchyních již zdomácněly, a získaly několik přezdívek.

Používají se jako příloha ke spoustě pokrmů, nebo přímo jako ingredience do těstovinových salátů. Nejlépe se ale fusilli hodí k řidším omáčkám, protože právě tento tvar těstovin omáčky skvěle drží.

Z italské kuchyně můžeme doporučit ověřený recept FUSILLI CON RICOTTA

Rýžové těstoviny Risolino se Vám nerozvaří a nelepí. Dají se dobře zapékat nebo dohřívat.

 

pruhledny

Složení rýžových těstovin RISOLINO

Jen rýžová mouka, přírodní tapiokový škrob a sůl.  Těstoviny neobsahují lepek, konzervanty ani barviva.

Průměrné výživové hodnoty na 100 g

Energetická hodnota:
Tuky:
Z toho: nasycené mastné kyseliny
Sacharidy:
Z toho: cukry
Bílkoviny:
Sůl
1448 Kj (346 Kcal)
0,4 g
0,2 g
82,3 g
1,58 g
3,42 g
0,49 g

Recepty na rýžové těstoviny – fusilli

FUSILLI CON RICOTTA z rýžových těstovin Risolino
FUSILLI CON RICOTTA – recept

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ

1. Dejte vařit vodu (1 litr vody na 100 g těstovin), trochu osolte a přidejte ještě lžičku rostlinného oleje.

2. Těstoviny vložte do vroucí vody a vařte na silném plameni 10-12 minut. Nejlepší je však těstoviny ochutnat.

3. Než těstoviny scedíte, doporučujeme je ponechat v hrnci ještě 3 minuty v horké vodě.

4. Poté je sceďte, dobře propláchněte tekoucí vodou (nejlépe studenou) a nechte okapat.

Dobrou chuť!

Podpořte RISOLINO na Facebooku

EnglishCzech