SMAŽENÉ RÝŽOVÉ TĚSTOVINY S GRILOVANÝMI KREVETAMI

POTŘEBNÉ SUROVINY
Penne Risolino – 200g
Tygří krevety – 20 ks
Mražená asijská směs zeleniny
Vejce – 1 ks
Čerstvý zázvor
Česnek – 1 stroužek
Olivový olej
Čerstvý koriandr
Citrónová šťáva – 1 lžička
Sůl
Pepř
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejprve udělejte marinádu na krevety z olivového oleje, asi 2 cm na jemno nakrájeného čerstvého zázvoru, česneku a asi hrsti nakrájeného čerstvého koriandru. Marinádu osolte, opepřete a zakápněte citrónovou šťávou. Do směsi vložte očištěné tygří krevety a nechte marinovat asi 60 minut.
Uvařte rýžové těstoviny Risolino v osolené vodě s trochou oleje do měkka.
Krevety napíchejte na špejli a grilujte nebo smažte na pánvi z obou stran, až zrůžoví.
Na pánvi wok rychle osmažte zeleninu a osolte ji. Přidejte těstoviny, zamíchejte a stranou na pánvi usmažte osolené vejce, jako, když připravujte míchaná vajíčka. Usmažené vejce zamíchejte do těstovin se zeleninou.
Každou porci těstovin s krevetovými špízy před podávání posypte čerstvým koriandrem.

Autorka receptu: Coolinářka