ZAPEČENÉ PENNE S NIVOU, ŽAMPIONY A OŘECHY

POTŘEBNÉ SUROVINY
Penne Risolino – 200g
Žampiony malé – 10 ks
Niva – 100g
Vlašské ořechy – 1 hrst
Tymián
Rozmarýn
Máslo
Hladká mouka
Mléko
Muškátový oříšek
Olej
Sůl
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejprve v osolené vodě s kapkou oleje uvařte těstoviny Risolino. Propláchněte je studenou vodou, sceďte a nechte zcela zchladnout.
Omyté žampiony nakrájejte na čtvrtky a zprudka orestujte na másle s rozmarýnem, tymiánem a solí.
Nyní si připravte řidší bešamelovou omáčku z máslové jíšky zalité mlékem. Dochuťte ji solí a muškátovým oříškem.
Do máslem vymazané zapékací mísy dejte uvařené těstoviny, orestované žampiony, na kostičky nakrájenou nivu a nasekané vlašské ořechy. Vše promíchejte, zalijte bešamelem a dejte zapéct na 180 stupňů dozlatova.
Dobrou chuť!

Autorka receptu: Coolinářka