STELLINE S TOMATOVOU POLÉVKOU
POTŘEBNÉ SUROVINY
Stelline – 1/2 balení
Zeleninový vývar – 1 litr
Rajčatové pyré – 250 ml
Hladká mouka – 1 lžíce
Rajčata 250 g
Máslo – 60 g
Moučkový cukr – špetka
Skořice – špetka
Sůl a pepř – špetka
Bazalka – pár lístků
Zakysaná smetana – 1 lžíce
POSTUP PŘÍPRAVY
V hrnci si rozehřejeme máslo a přidáme do něj lžíci mouky, tak aby nám vznikla jíška. Poté přilijeme předem připravený studený zeleninový vývar a přivedeme k varu. Během vaření si spaříme rajčata, která oloupeme, nakrájíme a společně s rajčatovým pyré přidáme k vývaru. Občas promícháme a vaříme zhruba 20 minut. Pro lepší chuť přidáme špetku cukru a skořice. Hotovou polévku poté ještě osolíme a opepříme dle vlastní chuti. Na závěr přidáme uvařené hvězdičky a můžeme servírovat. Můžeme ozdobit lístkem bazalky nebo lžící zakysané smetany.