RISOLINO S MASOVÝMI KULIČKAMI A RAJČATOVOU OMÁČKOU

RISOLINO S MASOVÝMI KULIČKAMI A RAJČATOVOU OMÁČKOU
RISOLINO S MASOVÝMI KULIČKAMI A RAJČATOVOU OMÁČKOU

RISOLINO S MASOVÝMI KULIČKAMI A RAJČATOVOU OMÁČKOU

POTŘEBNÉ SUROVINY

400g mletého masa (ideálně mix hovězí a vepřové, namleté doma nebo u řezníka)

1,5 bílého rohlíku nebo podobného pečiva

100 ml mléka

čerstvá šalvěj

1 vejce

konzerva krájených rajčat

malá cibule

 

1 stroužek česneku

olej

sušené oregano

římský kmín

sůl

pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve nakrájejte bílé pečivo na kostičky a zalijte jej mlékem, aby se do něho vsáklo. Do směsi dále rukou zamíchejte 1 vejce a asi 2 lžíce nakrájené čerstvé šalvěje (nebo jinou čerstvou bylinku, co máte rádi). Směs dosolte, opepřete a nechte ji odpočívat v pokojové teplotě během doby, kdy budete připravovat omáčku.

Cibuli nakrájejte na jemno a osmažte ji do sklovata na trošce oleje, pak přidejte na plátky nakrájený česnek. Společně restujte asi 1 minutu.

Nyní k cibuli a česneku přidejte celou konzervu sekaných rajčat. Omáčku okořeňte lžící sušeného oregana a římského kmínu, solí a pepřem. Nechte ji na mírném ohni pod pokličkou vařit asi 5 minut. Můžete ji naředit trochou vody.

Z mletého masa vytvořte malé kuličky a usmažte je na oleji.

Podávejte s omáčkou a rýžovými těstovinami Risolino.

Dobrou chuť.

fb_sdilet

RÝŽOVÉ TĚSTOVINY S MASOVÝMI KULIČKAMI A RAJČATOVOU OMÁČKOU
RÝŽOVÉ TĚSTOVINY S MASOVÝMI KULIČKAMI A RAJČATOVOU OMÁČKOU

Autorka receptu: Coolinářka

PODPOŘTE RISOLINO NA FACEBOOKU

RISOLINO S MASOVÝMI KULIČKAMI A RAJČATOVOU OMÁČKOU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podpořte RISOLINO na Facebooku

EnglishCzech